ЩОРІЧНИЙ ВЕЛИКИЙ ЗБІР УКРАЇНСЬКИХ ШЛЯХТИЧІВ - 6 Вересня 2011 - Персональний сайт Ігоря Булинського

Хто не знає свого минулого, той не вартий і майбутнього. Хто не шанує визначних людей свого народу, той сам не годен пошани... М.Рильський



* * * * * *


Персональний сайт Ігоря Булинського


Від пам'яті роду - до пам'яті нації !

Кожний нарід гордиться своєю шляхтою, тільки один український відмежовується насилу від того вінка людських окрас... О.Кобилянська

Четвер- 25.04.2024 - київський час - 20:53 - вітaю вас Гость

У поняття шляхетність акумульовано добропорядність, чесність, справедливість, благородність, глибока християнська мораль. Ці риси характеру, поведінки були притаманні багатьом родинним династіям, які належали до українських лицарсько-шляхетних гербів Драго-Сас, Корчак, Корвін, Еліта і інших впродовж усіх віків... Шляхетність - це особливий спосіб мислення та позиціонування себе в суспільстві, прагнення до постійного розвитку та самовдосконалення... Шляхетність зобов'язує...
Братерство родинне нам душу бентежить, до єдності кличе, до чину взива... Служили Вкраїні завжди як належить - шляхетська амбітність і горда душа!...
Головна | | Реєстрація | Вхід







S A S


Історичні факти



Oпитування
Чи маєте Ви відношення до шляхти ?
Всього відповідей: 288



Це банер мого сайту: =Персональний сайт Ігоря Булинського - українська шляхта=, натисніть його і ви отримаєте HTML-код цього банера


Форма входу



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сертификат на никнейм Sokil, зарегистрирован на Булинський Ігор Ілліч




С Л А В Е Н Ь

Ш Л Я Х Е Т С Ь К О Г О

Т О В А Р И С Т В А
- х -

З глибин предковічних до нашого часу,
Попереду завше трима хоругву
Когорта шляхетна - підвалина роду,
І з Богом у серці завжди на слуху.
- х -

Приспів:
Братерство родинне нам душу бентежить,
До єдності кличе, до чину взива...
Служили Вкраїні завжди, як належить,
Шляхетська амбітність і горда душа!
- х -

В думках і піснях лине дзвін про них краєм,
Геройство їх блискає в наших очах:
Хмельницький, Виговський, Немирич, Мазепа,
Ця слава не вмре, не поляже в віках.
- х -

Приспів:
Братерство родинне нам душу бентежить,
До єдності кличе, до чину взива...
Служили Вкраїні завжди як належить,
Шляхетська амбітність і горда душа!
- х -

Чи ми не нащадки тих лицарів дужих?
Ще поки не впав, їх підхопимо стяг,
Покиньмо оспалість, зневіру й байдужість,
Нас ждуть перемоги і слава звитяг!
- х -

Приспів:
Братерство родинне нам душу бентежить,
До єдності кличе, до чину взива...
Служили Вкраїні завжди як належить,
Шляхетська амбітність і горда душа!

- - х - -



Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну»

Турка-жемчужина Карпат

Каталог сайтів України















Головна » 2011 » Вересень » 6 » ЩОРІЧНИЙ ВЕЛИКИЙ ЗБІР УКРАЇНСЬКИХ ШЛЯХТИЧІВ
13:57
ЩОРІЧНИЙ ВЕЛИКИЙ ЗБІР УКРАЇНСЬКИХ ШЛЯХТИЧІВ
 
 
                                                                 
 
                                                                 
Ресторан САС м.Трускавець
 

У поняття шляхетність акумульовано добропорядність, чесність, справедливість, благо-родність, глибока християнська мораль. Ці риси характеру, поведінки були притаманні багатьом родинним династіям, які належали до українських лицарсько-шляхетних гербів Драго-Сас, Корчак, Корвін, Еліта і інших впродовж усіх віків. З них вийшли, як відомо, гетьмани Дмитро Вишневецький, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Виговський, Іван Калединський, Пилип Орлик - Малаховський, перший президент України Михайло Грушевський, велети культурно-мистецької царини Святослав Гординський, Соломія Крушельницька, Ольга Кобилянська, Марія Заньковецька, Михайло Старицький, Стефан Яворський, Йосип Шумлянський, Іван Васильківський, Андрей Шептицький, Йосип Коберницький-Дичковський Сліпий.

Бути гідними слави своїх предків - лейтмотив Великого Збору української шляхти, який відбувався у чепурному офісі президента Всеукраїнського поважного товариства пана Романа Гординського-Федьковича у м. Трускавець. Захід у всесвітньо відомому курортному місті у травні - часі буйної зелені, розквітлих садів - додав доброго настрою для плідної праці. Поділитися цікавою думкою чи висловити пропозицію для реалізації благородного задуму родинного гурту міг кожний шляхтич. Канцеляризму тут просто не існувало. За усталеною традицією присутніх гаряче привітав і благословив на лицарські справи у непростий для України час священик з м. Борислав Микола Пашкевич.

Бурхливими оплесками зустріли присутні одного із засновників українського шляхетного товариства п. Михайла Терлецького - вченого Центру інституту космічних досліджень НАН України, автора ряду історичних книг про походження і становлення родової спільноти Драго-Сасів. Титанічна праця вченого, історика, публіциста відзначена медаллю Всеукраїнського шляхетного товариства -«Заслужений шляхтич України». її йому вручив президент УШТ п. Роман Гординський-Федькович. Такої ж медалі удостоїлися керівники українських Сасівських організацій: Польщі - п. Андрій Березовський, Білорусі - п. Володимир.

На великому віче шляхти було висловлено багато щирих подяк родинній гілці м. Турка. За те, що вона робить вагомі потуги, аби сповна збагнути своє істинно родове шляхетне походження та гідне його поцінування. Для цього в райцентрі відкрита книгарня «Під гербом Сас», у якій до послуг горян немало книг - історичних розвідок про українські дворянсько-лицарські родоводи. Бо хто донедавна знав, що на Турківщині колись багато населених пунктів носили назви «Шляхетські королівські села»? Шляхетних родин не зменшилось (якщо не збільшилось) у Яворі, Ільнику, Комарниках, Верхньому Висоцькому, Нижньому Гусному, Верхньому Гусному, Маткові, Мохнатому.

Підкреслювалося на віче, що у книгарні до послуг учнів у великому обсягу підручники, художня, історична, науково-популярна та релігійна література. А ще ставилося у добрий приклад іншим те, що районне шляхетне товариство прагне, аби юнь у школах успішно освоювала навчальну програму, а, отже, мала можливість набути омріяний фах. З цією метою кращим учням двох середніх шкіл Турки, сіл Явора, Ільник, Лімна, В. Висоцьке, смт. Бориня виплачуються стипендії. До цієї благородної справи завідуючий книгарнею, керівник шляхетного роду гербу Сас п. Любомир Яворський залучив вихідця з с. Явора, професора політології американського університету, письменника-публіциста п. Михайла Яворського.

У полі зору киян, що належать до згаданого генеaлогічного дерева, науковців п. Василя Бачинського, п. Віктора Остапця, трускавчан - вчителя п. Ігоря Булинського, письменника п. Вячеслава Умнова, лікаря п. Василя Бучацького - загрозливе становище з функціонування української мови у Трускавці.

Парох смт. Стебник , наш земляк з с. Либохора, п. Михайло Комарницький закликав усіх вирішувати назрілі проблеми продумано,виважено.

Гідно був представлений на зібранні Львів. Науковець пан Зорян Комаровський закликав дбайливо ростити шляхетний генофонд. Тут назріла потреба у створенні Фонду здоров'я. Багато цінних пропозицій висловив другий науковець, уродженець с. Явора п. Михайло Яворський. Він підкреслив доцільність надавати широку інформованість діяльності відроджених українських шляхетних товариств, у патріотизмі, відданості, державотворенні.

Йосип СОЗАНСЬКИЙ, м. Турка- Трускавець.

 

 

 

 



Наші гості з Польщі, Білорусі та Києва.





- - - - - x - - - - -

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

 

 

                                                    
 

25 травня 2013 року в Трускавці відбувся 8-й великий


шляхетський збір роду Драго-Сасів .

В оновленому залі ресторану САС зібралися члени знаних шляхетських родин України , Польщі. Метою цього збору ,як і всіх попередніх, було обговорення проблем дослідження історії древнього роду та інших організаційних питань.

До початку урочистого засідання в приміщенні ресторану були розгорнуті виставка-продаж історичної літератури та атрибутики роду Драго-Сас а також останніх видань , авторами яких є відомі члени шляхетського товариства .

Вже традиційно відкрив зустріч один із засновників українського шляхетного товариства, вчений Центру інституту космічних досліджень НАН України, автор ряду історичних книг про походження і становлення родової спільноти Драго-Сасів п. Михайло Терлецький.

п.Терлецький коротко окреслив ряд питань , які пропонуються для обговорення , намітив основний план зустрічі. 

М.Терлецький Р.Гординський І.Зубрицький Л.Устрицька
В.Височанський Ю.Путятицький О. та М. Саси А.Березовський

Розпочався збір традиційною подякою Господу та молитвою. З вітальним словом до громади звернувся о.Миколай Пишкович. Він особливо підкреслив значення богоугодного життя яке притаманне представникам славного шляхетного роду.

Далі всіх привітав почесний голова шляхетського товариства п.Роман Гординський-Федькович. Він коротко розповів про роботу товариства в минулому році та вручив посвідчення новим членам товариства пп.Ігору Зубрицькому ,Лідії Устрицькій, Володимиру Височанському,Юрію Путятицькому, Олександру та Михайлу Сасам. Кожен з нових членів виступив з короткою промовою , розказав про себе , привітав всіх присутніх.

З.Комаровський Я.Радевич-Винницький Грамота Кульчицьких Є.Чернецький
З.Комаровський Л.Яворський о.М.Пашкевич І.Булинський

Ігор Булинський розповів про свою роботу з популяризації в інтернеті відомостей про рід Драго-Сасів. Він зачитав вітальний лист від голови українського товариства з м.Сургут.

Далі до слова був запрошений представник польської гілки роду Драго-Сас п. Анджей Березовський. Він зачитав привітання від керівника польської гілки п.Матковского. п. Анджей Березовський також нагородив медалями відомих членів товариства пп. Чернецького, Комаровського, Сулятицького та привітав всіх присутніх.

п.Ярослав Радевич-Винницький презентував новий журнал товариства "NOBLESSE OBLIGE" перший номер якого вийшов недавно. Він розповів про проведену роботу . про завдання цього органу товариства та обговорив з присутніми деякі зміни , які планується внести для покращення цього видання.

Історик Євген Чернецький розповів про свою майбутню книгу - дослідження родоводу гербу Фетковичів.

Зорян Комаровський привітав присутніх та коротко розповів про сворення шляхетною громадою у Львові дискусійного клубу.

З вітальним словом виступив відомий підприємець Турківщини , засновник книгарні "Під гербом Сас" Любомир Яворський. Він розповів про роботу книгарні, про всі заходи попопуляризації знань про родину гербу САС. п.Любомир розповів про свої починання в меценатській діяльності по підтримці обдарованих дітей в школах Турківщини. за вагомий внесок у розвиток видавничої справи та популяризацію української книги , багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження книгарня очолювана Любомиром Яворським нещодавно отримала нагороду - Почесну грамоту Львівської обласної Ради.

...
..

о.Микола Пашкович виступив з розповідю про свою нову книгу , привітав всіх присутніх та закликав і надалі високо нести прапор шляхетського товариства.

Ігор Булинський розповів про роботу свого сайту та наголосив на необхідності розповсюдження інформації про товариство в інтернеті. Він також запропонував затвердити гімн товариства та Кодекс честі шляхтича. В результаті обміну думками були прийняті декілька варіантів тексту гімну та Кодекс честі. Остаточне вирішення цих питань заплановано зробити на наступному зібранні.

Тепло привітав всіх учасників почесний голова шляхетського товариства Роман Гординський-Федькович . Розповів про деякі аспекти діяльності товариства в періоди між зібраннями та окреслив ряд питань , які ще треба вирішити.

Михайло Височанський коротко проінформував присутніх про свої дослідження історії роду Височанських та роду Сас загалом та запропонував свою допомогу всім дослідникам ,що займаються цією тематикою.

о.Комарницький наголосив на великій користі , яку приносить товариство у наш непростий час. Він тепло привітав та побажав всім присутнім міцного здоровя , успіхів та Божої ласки.

Василь Ланчак

 

На цій зустрічі була озвучена пропозиція щодо розробки і затвердження

Кодексу честі шляхтича.

Для обговорення свій проект Кодексу подав Ігор Булинський:



- - - - - х - - - - -




_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

 

УВАГА !    УВАГА !    УВАГА !

19 ТРАВНЯ 2019 року в місті-курорті Трускавець в ресторані "САС"
відбудеться чергове щорічне зібрання нащадків руських (українських) шляхетних та козацьких родів.

Запрошуються всі нащадки цих родів.

 

  В програмі: доповіді істориків та дослідників, спілкування, виставка продаж генеалогічної та історичної літератури, речей з родовим гербом. Бажаючі зможуть написати заяви на вступ до нашого товариства.

  Нагадаємо ,що нащадками древнього роду САС можуть бути носії таких прізвищ:

  Александровичі, Арсеничі, Асламовичі, Бадовські, Балицькі, Бандрівські, Баневичі, Баранецькі, Бацовські, Бачевські, Бачинські, Бейовські, Березовські (Березівські), Березницькі, Бернацькі, Бжеські, Бжесцянські, Білинські, Блажевичі, Блажівські, Бориславські, Боришківські, Бороди (Броди), Боярівські, Боярські, Братковські (Братківські), Брестянські, Бреські, Брилинські (Барилинські), Брілінги, Буховські, Бушинські, Валахи, Васильковські, Василькевичі, Венгжини, Винницькі, Віслоцькі, Вітковські, Вітвицькі, Волковиські, Волковицькі (Волковецькі), Волосецькі, Волосянські, Волянські, Воритки, Вислобоцькі, Високинські,Височанські, Вишинські, Ганилецькі, Гачинські, Гвоздецькі, Германи, Годориські, Голинські, Гординські, Городецькі, Горуцькі, Гошовські, Грабовецькі, Губецькі, Гугерницькі, Гуснянські, Даниловичі, Дасевичі, Дверницькі, Дзендзелі, Дністрянські, Добрянські (Добжанські), Долинські, Дробницькі, Дрогомирецькі (Драгомирецькі), Дубаневичі, Дубравські, Дунаєвські, Душинські, Дідицькі (Дзєдзіцькі), Дідушицькі (Дзєдушицькі), Єлічі, Жабинські, Жейми, Желіборські, Желіски, Жеребецькі, Жеснєвські, Жесньовєцькі, Жодкевичі, Жубри (Зубри), Жураковські (Жураківські), Журоші, Завадські, Завіши, Заплатинські, Засуличі, Затварницькі, Зелінські, Ігнатовичі, Іжицькі, Ільницькі, Камінські, Канофойські, Карчинські, Качковські (Качківські), Кендзерські, Клодницькі, Кнігиницькі (Княгиницькі), Кобилянські, Коблянські, Козловські, Колодницькі, Комарницькі , Коморовські, Корончевські, Корчинські, Косинські, Котецькі, Красовські (Красівські), Крехівські, Креховецькі, Кречковські, Криницькі, Кропивницькі, Крушельницькі, Кульчицькі, Куницькі, Лабиновичі, Лаврівські, Левандовські, Літинські, Ліщинські (Лещинські), Лодинські, Лонцькі, Лопушанські, Лукавецькі, Луцькі, Лучицькі, Малитовські, Малкевичі (Малькевичі, Малковичі), Манастирські, Маньчаки (Манчаки), Матковські (Матківські), Мацулевичі, Мединські, Микульські, Молитовські, Морковські, Мостишевські (Мосцішевські), Нагуйовські (Нагуївські), Нанівські, Негребецькі, Недільські (Нєдзєльські), Новаківські (Новаковські), Новоселецькі (Новоселицькі), Новосельські, Обертинські, Опольські, Орловські, Ормовські, Ортинські, Павлики, Павликовські, Паславські, Пасхальські, Підгурські, Підгородецькі, Підлісецькі, Підвисоцькі, Плошанські, Погорецькі, Погородецькі, Попелі, Прусиновські, Радзевичі, Райкевичі, Райці, Раставецькі, Рожнятовські, Розлуцькі, Рибницькі, Риботицькі, Рихлинські, Рихлицькі, Рубиновські, Рудницькі, Ржодкевичі (Ржоткевичі), Ряснівські, Рясновецькі, Сарновські (Сарнівські), Саські, Сасуличі, Свистельницькі, Селецькі, Семковичі, Середницькі, Серновські, Семигинівські, Сємаші (Семаші), Сірчинські, Скотницькі, Скульські, Смеречанські, Смольницькі, Смуки, Сови, Созанські, Сосинські (Сосінські), Станіславські, Сташкевичі, Стрийські, Стрільбицькі (Стрельбицькі), Струтинські, Ступницькі, Сулятицькі, Сваричевські, Сярчінські, Тарнавські, Тарновецькі, Татомири, Темеринські, Терлецькі, Терновські, Тешковські, Тимовські, Тисаровські, Тисовські, Товарницькі, Токарські, Топольницькі (Топільницькі), Трояновські, Турецькі, Турчинські, Турянські (Тужанські), Тустановські, Туховські, Тушевичі, Уберницькі, Угриновські (Угринівські), Унятицькі, Урбанські, Уруські, Уссаковські, Устияновські, Фалінські, Фуговські, Харевичі, Хехловські, Хирівські, Хлопіцькі, Ходковські, Хрустовські, Цємєжинські, Цєшковські, Ціссовські, Чайки, Чайковські, Чапевські (Чапівські), Чарновські, Чарноти, Чолханські, Чоломські, Шандровські (Шандрівські), Шептицькі, Шпаковські (Шпаківські), Шумили, Шумілли, Шумлянські, Щомбровські, Юркевичі, Яблонські, Янішевські, Ясенські, Ясінські, Яворські
 
До зустрічі в Трускавці !


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

 

 

 

 

11 травня 2014 року відбувся щорічний Великий Збір української шляхти

на якому одноголосно було прийнято наступну ухвалу:











Також був представленний другий номер альманаху
Українського Шляхетського Товариства - "Шляхта Руси-України"
який безумовно заслуговує на належну увагу з боку читачів





Мирон Бучацький - редактор цього видання








В якому опубліковано Славень товариства:




- - - x - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 


 

 

 

 

 

 

 

10-й ювілейний збір українських шляхтичів

відбувся 16 травня 2015 року

 

 

 

 

 



Нащадки української шляхти біля ресторану "САС"

посадили молоде деревце

 

 

 



Традиційна знимка на память з прапором Товариства

 

 



Радо вітали в нашому Товаристві нових членів -

батька і сина Топольницьких з Мелітополя




Також посвідчення шляхетського Товариства

отримала Ірина Луцька



 


В суботу 19 березня відбулася Рада товариства

на якій було зокрема розглянуто питання кандидатури голови УШТ

після тривалих дебатів зупинились на кандидатурі Мирона Бучацького


- - - x - - -

 

 

 

 

 

Щорічний великій збір нащадків української шляхти відбувся 14 ТРАВНЯ 2016 року.

Все пройшло на належному рівні.








- - - x - - -

 

 

 

     

 

Переглядів: 5429 | Додав: sokil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 komarnickiwiesław  
dziękuję za interesujący materiał.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

GRZYMALA


Мої сторінки



Oпитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 183








Погода в Трускавці


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання












QR-код сторінки
















- Шляхетність зобов'язує -


82200 Україна Львівська обл. м.Трускавець © 2024

- За достовірність змісту матеріалів і статтей несе відповідальність автор -

- Приватний сайт -